De Kiem van Houten

RE-Infra is in mei 2018 begonnen met de civieltechnische voorbereiding van het nieuwbouwplan “De Kiem van Houten”. Dit doen wij in opdracht van Jansen Bouwontwikkeling uit Wijchen. Voorheen was dit plan ook wel bekend als Hofstad III en Grassen Noord.

De nieuwe wijk is gelegen in Houten tussen de bestaande wijken ‘De Grassen’, ‘De Mossen’, ‘Castellum’ en ‘De Tuinen’. Er worden circa 300 koop- en (sociale) huurwoningen gebouwd.

Benieuwd naar woningen of meer informatie betreft het nieuwbouwplan? Kijk op https://dekiemvanhouten.nl 

UPDATE dinsdag 9 maart 2021

De 18 vrijstaande en 8 patiowoningen binnen fase 1A worden momenteel gebouwd. De 66 koopwoningen binnen fase 1B en 24 huurwoningen binnen fase 1C1 zijn inmiddels allemaal opgeleverd.

Momenteel vindt ook de afronding van de zogenaaamde “vijfwal” plaats. De bomen en planten op de vijfwal zijn aangeplant en er worden nog enkele speeltoestellen aangebracht. Wanneer het groen voldoende is aangeslagen zal de vijfwal toegankelijk worden voor omwonende. De vijfwal is een lange groene dijk in het zuiden van Houten. Op de hoeken van deze dijk bevinden zich verhogingen welke zijn vormgegeven als zogenaamde bastions. Binnen de Kiem van Houten wordt één bastion gerealiseerd met uitzicht over de  Rietplas en Oosterlaakplas.

RE-Infra heeft afgelopen tijd de civieltechnische inrichting van De Kiem van Houten fase 2 uitgewerkt. Fase 2 omvat de bouw van een appartementencomplex met circa 92 appartementen. Aan de binnenzijde van dit complex wordt een parkeerterrein gerealiseerd. Verder worden er nog circa 108 nieuwbouwwoningen binnen fase 2 gerealiseerd.

Vanaf begin april 2021 zal er worden aangevangen met de bouwrijp maak werkzaamheden voor de 2e fase.

UPDATE vrijdag 1 april 2022

Voor fase 2 is de het bouwrijp maken gereed en Fase 1 is civieltechnisch afgerond.

UPDATE oktober 2023

De laatste woningen zijn afgerond en de laatste straten worden woonrijp gemaakt. Het project wordt naar verwachting het einde van het jaar afgerond.

Project afgerond

Het project is afgerond en de wijk is ontkiemt. Nul-Op-de-Meter woonbuurt De Kiem van Houten voltooid – Jansen Bouwontwikkeling

Contactformulier projecten

  Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen  Projectinformatie

  Opdrachtgever
  Jansen Bouwontwikkeling

  Provincie
  Utrecht

  Aanvang project
  Mei 2018

  Oplevering project
  Eind 2023

  Toegepaste expertises
  Ontwerp en Advies Project- en contractmanagement Survey

  Contact
  info@re-infra.nl

  Locatie