De Kiem van Houten

RE-Infra is in mei 2018 begonnen met de civieltechnische voorbereiding van het nieuwbouwplan “De Kiem van Houten”. Dit doen wij in opdracht van Jansen Bouwontwikkeling uit Wijchen. Voorheen was dit plan ook wel bekend als Hofstad III en Grassen Noord.

De nieuwe wijk is gelegen in Houten tussen de bestaande wijken ‘De Grassen’, ‘De Mossen’, ‘Castellum’ en ‘De Tuinen’. Er worden circa 300 koop- en (sociale) huurwoningen gebouwd.

Benieuwd naar woningen of meer informatie betreft het nieuwbouwplan? Kijk op https://dekiemvanhouten.nl 

UPDATE dinsdag 9 maart 2021

De 18 vrijstaande en 8 patiowoningen binnen fase 1A worden momenteel gebouwd. De 66 koopwoningen binnen fase 1B en 24 huurwoningen binnen fase 1C1 zijn inmddels allemaal opgeleverd.

Momenteel vindt ook de afronding van de zogenaaamde “vijfwal” plaats. De bomen en planten op de vijfwal zijn aangeplant en er worden nog enkele speeltoestellen aangebracht. Wanneer het groen voldoende is aangeslagen zal de vijfwal toegankelijk worden voor omwonende. De vijfwal is een lange groene dijk in het zuiden van Houten. Op de hoeken van deze dijk bevinden zich verhogingen welke zijn vormgegeven als zogenaamde bastions. Binnen de Kiem van Houten wordt één bastion gerealiseerd met uitzicht over de  Rietplas en Oosterlaakplas.

RE-Infra heeft agelopen tijd de civieltechnische inrichting van De Kiem van Houten fase 2 uitgewerkt. Fase 2 omvat de bouw van een appartementencomplex met circa 92 appartementen. Aan de binnenzijde van dit complex wordt een parkeerterrein gerealisseerd. Verder worden er nog circa 108 nieuwbouwwoningen binnen fase 2 gerealiseerd.

Vanaf begin april 2021 zal er worden aangevangen met de bouwrijp maak werkzaamheden voor de 2e fase.

Contactformulier projecten
Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen


Projectinformatie

Opdrachtgever
Jansen Bouwontwikkeling

Provincie
Utrecht

Aanvang project
Mei 2018

Oplevering project
2022

Toegepaste expertises
Ontwerp en Advies Project- en contractmanagement Survey

Contact
info@re-infra.nl

Locatie