De Kiem van Houten

RE-Infra is in mei 2018 begonnen met de civieltechnische voorbereiding van het nieuwbouwplan “De Kiem van Houten”. Dit doen wij in opdracht van Jansen Bouwontwikkeling uit Wijchen. Voorheen was dit plan ook wel bekend als Hofstad III en Grassen Noord.

De nieuwe wijk is gelegen in Houten tussen de bestaande wijken ‘De Grassen’, ‘De Mossen’, ‘Castellum’ en ‘De Tuinen’. Er worden circa 300 koop- en (sociale) huurwoningen gebouwd.

Benieuwd naar woningen of meer informatie betreft het nieuwbouwplan? Kijk op https://dekiemvanhouten.nl 

UPDATE maandag 23 maart

De woningen van fase 1A staan in de verkoop, deze fase bevat 18 vrijstaande en 8 patiowoningen.

De bouw van fase 1B is in volle gang, de eerste kapconstucties zijn inmiddels aangebracht op de woningen. Aannemer Van Grunsven start in april met de bouw van 18 woningen binnen fase 1C1. De bouw van deze woningen zal nog enige tijd in beslag nemen.

RE-Infra is bezig met civieltechnische projectbegeleiding en de verdere uitwerking van fase 1C. De voorbereidingen van de zogenaamde “vijfwal”, welke aan de zuidwestzijde van het nieuwbouwplan komt te liggen is inmiddels afgerond. De vijfwal is een lange groene dijk in het zuiden van Houten. Op de hoeken van deze dijk bevinden zich verhogingen welke zijn vormgegeven als zogenaamde bastions. Binnen de Kiem van Houten wordt één bastion gerealiseerd met uitzicht over de  Rietplas en Oosterlaakplas.

Contactformulier projecten
Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen


Projectinformatie

Opdrachtgever
Jansen Bouwontwikkeling

Provincie
Utrecht

Aanvang project
Mei 2018

Oplevering project
NTB

Toegepaste expertises
Ontwerp en Advies Project- en contractmanagement Survey

Contact
info@re-infra.nl

Locatie