Geluidswal Hofsedam te Wijchen

Voor de Gemeente Wijchen heeft RE-Infra de geluidswal Hofsedam ontworpen, berekend en uitgewerkt. De geluidswal dient als afscherming tussen woonwijk Hofsedam en de drukke Randweg-Noord te Wijchen. Deze nieuwe geluidswal ligt in het verlengde van de reeds gerealiseerde geluidswal.

De vormgeving van de geluidswal is in samenspraak met een landschapsarchitect en de Gemeente Wijchen ontworpen. Om te voorkomen dat er een lange grondwal zou ontstaan en om ruimte te houden voor toekomstige ontwikkelingen t.p.v. de kruising Randweg-Noord met de Schoenaker, is de geluidswal ter plaatse van de kruising met de Schoenaker onderbroken door schanskorven. Deze schanskorven zijn getrapt aangebracht en gevuld met natuursteen.

In de voorbereiding was verder uitvoerige afstemming nodig met Waterschap Rivierenland en Vitens, aangezien een persleiding van het Waterschap (afvalwater) en een  transportleiding van  Vitens (drinkwater) de geluidswal kruisen. Hierdoor was het niet mogelijk  om de volledige geluidswal op te bouwen met (vrijgekomen) grond. Ter plaatse van de leidingen is de kern van de geluidswal uitgevoerd in het zeer lichte EPS (in de volksmond piepschuim). Hierdoor nam de belasting op de leidingen niet toe en was er geen dure beton- of staalconstructie nodig om de leidingen te beschermen. Op basis van constructieve berekeningen is dit aangetoond en is er een financieel aantrekkelijk oplossing uitgewerkt voor de Gemeente Wijchen.

 

Contactformulier projecten
Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen


Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Wijchen

Provincie
Gelderland

Aanvang project
2006

Oplevering project
2008

Toegepaste expertises
Ontwerp en Advies

Contact
info@re-infra.nl

Locatie