Het Voorste Veld, Velddriel

In Velddriel, gelegen in de gemeente Maasdriel, bouwt KlokGroep in de komende 10 jaar 120 nieuwbouwwoningen in het nieuwbouwplan “Het Voorste Veld”. RE-Infra heeft voor de inrichting van de wijk, de gehele civieltechnische voorbereidingen op zich genomen. Voor dit plannen is door ons onder andere een plan voor de waterhuishouding opgesteld, bestekstekeningen gemaakt en een RAW-bestek geschreven.

De uitvoering van het bouw- en woonrijp bestek is aangenomen door Van Hattem Infra. Momenteel is het bouwrijp maken grotendeels gereed en is ook de eerste fase van het woonrijp maken afgerond. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van de tweede fase waarin weer verschillende mooie woningen worden gebouwd. Neem een kijkje op de site van het nieuwbouwbouwplan om een indruk te krijgen: link naar Het Voorste Veld

Het plan kenmerkt zich door de diverse klimaatadaptieve maatregelen in het openbaar gebied. Het plan is ruim opgezet waardoor er veel ruimte is voor de aanleg van groen met bomen. Daarnaast is rekening gehouden met de steeds intensievere regenbuien in Nederland. Tijdens het bouwrijp maken is een grote retentievoorziening aangelegd, die aansluit op de nieuwe watervoerende watergangen binnen het plan. Onder normale omstandigheden staat de retentie volledig droog en is dit een aantrekkelijke groene zone die centraal in het plan ligt. Tijdens extreme langdurige regenbuien, die nu en in de toekomst steeds vaker voorkomen, bergt deze het regenwater afkomstig van de daken en bestrating binnen het plangebied.

Contactformulier projecten

  Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen  Projectinformatie

  Opdrachtgever
  KlokGroep

  Provincie
  Gelderland

  Aanvang project
  Voorjaar 2018

  Oplevering project
  N.t.b.

  Toegepaste expertises
  Ontwerp en Advies Project- en contractmanagement

  Contact
  info@re-infra.nl

  Locatie