Stationzijde Noord te Eindhoven

Station Eindhoven is het drukste station buiten de randstad en een belangrijke (tussen-)stop voor vele reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Naast de trein, kan hier worden in- en uitgestapt op de bus, taxi, fiets en te voet worden verder gereisd. De hoofdingang van het station bevindt zich aan de zuidzijde en komt direct uit bij het centrum van Eindhoven. Naast de hoofdingang heeft dit station aan de noordzijde een extra in- en uitgang richting Kennedy Business Center (KBC) en de Technische Universiteit Eindhoven.

Samen met opdrachtgever Gemeente Eindhoven en moederbedrijf Gebr. Remmits, heeft RE-Infra als ontwerper en adviseur deelgenomen aan het bouwteam voor de herinrichting van het plein aan de noordzijde van de treinstation Eindhoven. Belangrijke eisen waren dat het alle reizigers stromen zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden tijdens de uitvoering. Dit betekende dat de in- en uitgang van het station te allen tijde toegankelijk diende zijn. Het busperron dat gebruikt wordt om uit te stappen, is tijdens de dienstregeling van de lijnbussen voortdurend toegankelijk geweest. Dit betekende dat dit deel tijdens de nacht is uitgevoerd. De taxistandplaats naast het busperron is tijdelijk op een alternatieve locatie ingericht, namelijk op het plein tussen de Kennedytorens. Het auto- en bevoorradingsverkeer kon vrijwel altijd tot vlak voor het station komen, waarbij er is een locatie voor Kiss and Ride is ingericht.

Het ontwerp van het plein is door een landschapsontwerper van de gemeente Eindhoven gemaakt en technisch uitgewerkt op bestekstekeningen. Daarnaast zijn de werkzaamheden en gewenste kwaliteit omschreven in een RAW-bestek. Hierdoor was voor aanvang van de uitvoering duidelijk wat er gerealiseerd zou worden. Doen wat je zegt en zeg wat je doet! Naat de technische uitwerking is intensief overleg gevoerd met alle betrokkenen, waaronder de gemeente Eindhoven, stationgebruiker NS, beheerder ProRail, eigenaar parkeergarage, beheerder KBC, taxichauffeurs, busmaatschappijen en de gebruikers van de omgeving. Uiteindelijk is geen enkele partij vergeten en zijn we met alle betrokkenen tot overeenstemming gekomen.

De uitvoering is 6 maart 2019 gestart en de voortgang verloopt conform de planning, ondanks de soms moeilijke weersomstandigheden van begin maart (regen en wind). Alle lof voor de mannen van Gebr. Remmits.

Contactformulier projecten

  Hieronder kunt u een vraag, suggestie of opmerking plaatsen  Projectinformatie

  Opdrachtgever
  Gemeente Eindhoven

  Provincie
  Noord-Brabant

  Aanvang project
  December 2018

  Oplevering project
  April 2019

  Toegepaste expertises
  Kwaliteit Ontwerp en Advies Project- en contractmanagement Survey

  Contact
  info@re-infra.nl

  Locatie